Yangın Çıkış Kapısı Sırları

Wiki Article

Nitelikli malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini sağlamlayacak ve gerektiğinde karışma ekiplerinin bu yoldan binaya duhuline yardımcı olacaktır.

Yaman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Madde 3- Kaçış merdiveni konstrüksiyonnın haricinde kalabilir. Ancak bununla alakalı uyulması gereken kimi kurallar mevcut. Mesela; bir dokumanın veya binanın yüksekliği 21.50 metreden bir araba ise yapı dışına yalınlık merdiven binalmasına icazet verilmemektedir.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın belirli bir yangın direnci süresi esenlayacak şekilde tasarlandığından güvenli olunmalıdır.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, bozuk yangın çıkış kapısı olarak yeğleme edilebilir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına göre muayyen yapı teftiş şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseri TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (müstacel çıkış baplarının) belli durumlara gereğince TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Yangın kapısı kolu müstacel durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. Panik par olarak da bilinen bu kollar uygun kapı kolu kadar olabilir.

Kanatlardan biri durağan tutulabilir, müstacel durumda bir pim mekanizması ile rahat açılması sağlamlanabilir.

Her bir kata yerleştirilen yangın kapılarının da sınırlı özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu dâhilğimizde yangın kapısı Adana münasebetiniz derunin bilmeniz gerekenleri detaylı bir halde Yangın Kapısı ele alacağız. 

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız dayanıklı başüstüneğu derece, şık bir görünüm sağlamlayabilmek midein kullanılacağı mekana göre de tasarım edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan ürkü pas sistemi, yangın simultane kapı dünyaardan kilitli olsa dahi kaçışı esenlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Mekân Yangın olarak binalarınıza bünyelacak yangın merdivenlerini en kaliteli çelik malzemelerden yapım ederek hizmetinize sunuyoruz.

Bir yangın çıkış kapısının birincil amacı, yangın yahut gayrı bir evgin durumda hızlı ve emeksiz bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Asli amacı yangının yayılmasını bloke etmek bileğildir (fakat bazı yangın çıkış bapları her ikisini bile yapacak şekilde tasarlanmıştır).

Yangın yönetmeliğinde dışa vurum edilmiş olduğu üzere bapların resen kapanması gerekmektedir. Bapların hudayinabit kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Birçok şirket ve şirkete bu alanda görev veren firmamız, jüpiter memnuniyetini ve emanet güvenliğini dikkate alarak itfaiye onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri imar denetimlerinde bile tam hamiş almaktadır. 

Report this wiki page